Bruk av hydrogenperoksid for orkideer. –

Hydrogenperoksid for orkideer brukes som et middel for å behandle og forebygge plantesykdommer. Vanning med en slik løsning gir bladene og røttene en total metning med oksygen, noe vanlig vann ikke er i stand til.

Bruk av hydrogenperoksid til orkideer

Fordelene med hydrogenperoksid

Bruken av hydrogenperoksid (H2O2) omfatter flere områder: medisin, skjønnhetsindustri.

Ved kontakt med vann spaltes peroksid til vann og oksygen, det er et økologisk stoff og skader ikke miljøet. Bruken av peroksid, en løsning av hydrogenperoksid og vann, har en effekt på blomsten og jorda, på samme måte som på virkningen av regnvann. Etter regnet våkner alle plantene til liv, blomstrer praktfullt, blir friske fra sykdommer og blir kvitt skadedyr.

Effekten av hydrogenperoksid

Vanning av dekorative orkideer med hydrogenperoksid er nyttig fordi:

  • drepe skadedyrene og helbrede planten,
  • gjødsler underlaget,
  • akselererer veksten av blomster,
  • fungerer som et soppdrepende middel,
  • metter jorda med oksygen
  • styrker små røtter

For stueplanter brukes peroksid som et middel for å bekjempe sykdommer eller skadedyr.

Først, vann og spray planten med forsiktighet. I phalaenopsis-prosessen brukes ingen annen gjødsel for å unngå en uønsket reaksjon.

Vanning Dekorative orkideer med hydrogenperoksid er nyttige

Vann blomstene med hydrogenperoksid

Hydrogenperoksid brukes allerede i det første trinnet, behandlingsfasen for orkidefrø før planting. Metter frøene med oksygen, styrker dem og stimulerer vekst. Bruken av produktet har en gunstig effekt på blomsten.

Å bløtlegge frø i hydrogenperoksid

For å bløtlegge frøene trenger du:

  • 3% hydrogenperoksid – 25 dråper,
  • vann – 250 ml.

Frøene nedsenkes i den resulterende løsningen, etter 30 minutter fjernes de og vaskes med vann.

Vanning av blomster med hydrogenperoksid

Vanligvis er vannet som brukes springvann Planter elsker og trenger naturlig vanning, det kommer fra regnvann eller den samme peroksidløsningen. Den inneholder hele settet med sporstoffer som er nødvendige for riktig utvikling og vekst.

Før bruk må produktet fortynnes med vann for ikke å skade de følsomme orkidebladene. For dette, 2 ss. l Midlene blandes med 1 liter vann. Vann og spray med en slik phalaenopsis-løsning bør være gjennom hele året, men ikke mer enn en gang i uken. Peroksid stimulerer veksten av orkideer.

Det er ønskelig å spraye og vanne blomstene i et godt ventilert område.

For å forbedre luftpermeabiliteten, 2 ss. l 3 % hydrogenperoksid. Vanning gjøres 2 ganger i uken, vekslende med flytende fosfatgjødsel.

Spray og vann blomstene, gjerne i et godt ventilert område

Hydrogenperoksid fra sykdommer

I tilfelle skade fra skadedyr og bakterielle infeksjoner, tilbered en standardløsning: 250 ml vann per 30 ml midler, tilsett 40 dråper jod. Ved å håndtere en slik løsning beskytter gartneren orkideen mot en midd, en bille, en liten mygg og en melorm. Vanning og sprøyting bør gjøres flere ganger.

Hvis skadedyr er utbredt, tilsett medisinsk alkohol til løsningen før du sprøyter. Etter en uke gjentas vanning og sprøyting for å konsolidere resultatet.

Når blomsten er påvirket av soppsykdommer – mugg, rotråte – tilsett alkohol og 2 ss til standardløsningen. såpespon.En slik løsning desinfiserer de berørte områdene og har en luftende effekt på underlaget.

Brukes som gjødsel

Hydrogenperoksid gir orkideen alle nødvendige sporelementer. Når du bruker det, er det ikke behov for ekstra gjødsel. Peroksidovermetning skjemmer bort planten, og kompliserer ekstra pleie.

Konklusjon

Oksygen, som er en del av hydrogenperoksid, har en skadelig effekt på bakterier, sporer og skadedyr som beskytter blomstene. Oksygen metter også jorda, noe som forårsaker rask blomstervekst. Med hydrogenperoksid renser de vanningsvann og fjerner til og med plantevernmidler.

Anna Evans

Author ✓ Farmer

Vis alle innlegg av Anna Evans →
Exit mobile version