Frøplanter av agurker i sagflis –

Den svake motstanden til agurkfrøplanter mot ekstreme temperaturer er et stort problem som kan forårsake avlingstap. For å unngå problemer er det nødvendig å forberede frøene for planting riktig. En av de effektive metodene er sagflisfrøplanter av agurker.

Agurkfrøplanter i sagflis

Fordeler med metoden

Metoden har flere fordeler:

  • Frøplantene er enkle å fjerne fra sagfliset, på grunn av den løse strukturen til nta.
  • Rotsystemet til plantene forblir uskadet.
  • Frøene varmes godt opp og spirer raskere.
  • Frøplantene hverken spirer eller avkjøles.
  • Frøplanter kan transplanteres i bakken med cotyledone blader.
  • Agurker med varm jord er motstandsdyktige mot ulike sykdommer.
  • Frøplantene slår raskt rot i jorden.
  • materialet er absolutt gressfritt.
  • De kan plantes selv i leiligheten, fordi det ikke er skitt fra boksene med frøplanter.
  • Planting tar ikke lang tid.
  • Å plante agurker i sagflis beskytter den fremtidige avlingen mot sykdommer.
  • Jorda opprettholder en optimal vannbalanse.

Hva som skal til for å fungere

Sagflis

Liten sagflis er nødvendig for jobben, da de etterligner jordstrukturen best mulig.

Landingsmuligheter

Nødvendige egnede containere for landing

Trebokser eller plastbeholdere kan brukes. Det anbefales at beholderne har tilstrekkelig lokk. Hvis du bestemmer deg for å bruke plastbeholdere, samle bokser som ikke er mindre enn 20 «x 30» i husholdningsartikler.

frø

For å få en god høst av agurker, trenger du bare å kjøpe bearbeidede frø. De har høyest spireprosent og krever ikke pollinering. Deres eneste ulempe er at de ikke er beregnet på langsiktig dyrking. Fra frøene du får fra avlingen din, vil det ikke være den samme spiringen og fruktene. Du må velge tidlige varianter for å få resultatet så raskt som mulig.

Planteprosedyre

Før du starter arbeidet, skold sagfliset flere ganger med kokende vann – det vil tillate å fjerne gjenværende harpiks fra overflaten, ta deretter granulene og fyll dem med forberedte beholdere omtrent en fjerdedel. Deretter fyller du det hele med varmt vann.Etter at sagflisen svulmer, legg frøene til agurkene i en varm masse. Dryss frøplantene over den varme sagflisen og dekk beholderne med et lokk. Hvis du ikke har passende deksler, ta en vanlig matfilm eller husholdningsfilm og dekk den med den fremtidige avlingen. Det anbefales å gjøre alt så snart som mulig mens materialet er varmt.

Deretter kontrollerer du fuktigheten til sagflisen. Når vannet fordamper, legg det til beholderne. Det er best å bruke renset vann ved 30–40 ° C for vanning.

Godt opplyste steder og varme rom er best for oppbevaring av frøplanter. Ofte plasseres frøplantene på vinduskarmer. Skuddene kan plantes i bakken ikke før stilkene retter seg og minst 2 ekte blader vises på dem. I følge denne enkle teknologien vil du se de første skuddene om 2-3 dager. For enkelt å frigjøre frøplantene fra sagflis, må du først fylle den med varmt vann.

Konklusjon

Denne teknikken har flere fordeler i forhold til konvensjonell frøplantedyrking. Plante agurker i sagflis, du kan få en rik høsting 2 uker tidligere.

Anna Evans

Author ✓ Farmer

Vis alle innlegg av Anna Evans →
Exit mobile version