Metoder og alternativer for oppvarming av hønsegården –

Før utbruddet av kaldt vær er oppvarming av fjørfehus obligatorisk om vinteren. Oppvarming av vegger og gulv lar deg beholde antall fugler til våren, beskytte dem mot frysing og superkjøling.

Oppvarmet hønsegård min

Hva er den billigste og mest pålitelige hønsegårdsoppvarmingen om vinteren? Den infrarøde varmeovnen til hønsegården i kombinasjon med naturlig oppvarming lar deg skape et spesielt mikroklima i låven gjennom hele vinteren.

Vinterhold av fjærfe

Kyllingvarmeren om vinteren er ikke det eneste A-apparatet som regulerer temperaturen i fjøset, hvor fuglene holdes. Hønsegården er ikke et lett sted å overnatte som høne, men også et fristed gjennom hele sesongen for unge og voksne fugler. Om vinteren forlater fugler sjelden ly.For å oppnå god oppvarming er veggene isolert, gulv er laget, og en ekstra enhet er kjøpt. En varmeovn er noe dyr, så før du kjøper den, må du bestemme hvordan du skal ta vare på en fugl om vinteren.

Hønsehuset er utstyrt for høstkulden, mens gatetemperaturen holder seg høy. Jo før bonden blir involvert i innretningen av fjøset og oppvarmingen av det, desto lettere vil det være for hønene å gå over til vinter. Varmeapparatet for husholdningsbehov skiller seg ut for sin kraft og dimensjoner. Om vinteren kan ethvert problem med varmeapparater koste bonden hele fjørfebestanden. Kyllinglampen, som ble født rundt høsten, beskytter ungene mot kalde temperaturer. Det vil ikke være mulig å klare seg uten en slik lampe.

For å varme opp hønsegården, varm den opp fra innsiden og utsiden. Varmeapparatet er montert i hjørnet av låven og er beskyttet mot skader. For fugler, spesielt om vinteren, er menneskelig omsorg viktig. Et kyllingfjøs som er varmt, koselig og tørt er et ideelt sted å overvintre. Det er ikke så viktig hvor kraftig en varmeovn som brukes for å holde fuglene. Å kombinere næringsrikt blandet fôr med vitamintilskudd, rent vann og tilstrekkelig oppvarming vil hjelpe hønene å overleve vinteren.

Metoder for oppvarming av hønsegården

Enhver kyllingbonde er berørt av oppvarming. For å varme opp hønsegården for å være pålitelig og rimelig, er det nødvendig å gi naturlige og kunstige metoder for å varme opp boksen som kyllingene lever i. En hønsegårdslampe brukes bare når bonden er bekymret for kyllingenes skjebne. . For voksne kyllinger er en konvensjonell varmeovn med eller uten innebygd lampe egnet. Prisen på en slik enhet avhenger av konfigurasjonen og ytelsen. Hvordan kan et hønsehus varmes opp om vinteren hvis det er flere rom i en låve?

Samtidig varmes en eller flere penner skilt fra en boks opp ved hjelp av følgende utstyr:

  • lampe (rød, keramisk, halogen og ultrafiolett),
  • IR,
  • Varmeapparat,
  • blåser varm luft,
  • komfyr,
  • isolering.

Skille mellom naturlig og kunstig romoppvarming. Ved å bruke strøm kan du varme opp de fleste hønsehus. Lampen varmer opp små celler, spesielt med små kyllinger. I fjøset, der de voksne er, er denne typen apparater også effektive. Det er vanskelig å velge varmeovner for fugleboksing, og for begynnende bønder er det helt umulig. Hvordan håndtere en lampe eller komfyr? Å velge en enhet hjelper varmerens pris, utstyr og allsidighet. Ekspertbønder isolerer hønsehus med egne hender, og bevarer den naturlige varme strømmen i rommet.

Alternativene for varmelamper (varme eller glødelamper) for små bokser velges når som helst på året og brukes til oppdrett på kalde sommer- eller høstdager. Denne lampen kan brukes hele året til voksne kyllinger som har lidd av alvorlige sykdommer eller etter hypotermi. Dyr, spesielt tamfugler, trenger å skape spesielle forhold, det er viktig at varme og komfort er tilstede hele året, uavhengig av været ute.

Hvordan varme opp et stort hønsehus

Populære og rimelige måter å varme opp hønsehus på. En voksen yngel er egnet for skur eller bokser med kombinerte oppvarmingsmetoder. For både mennesker og dyr må varmegiveren være absolutt trygg og pålitelig. Strømbrudd, strømbrudd, dårlig vær: bonden må være forberedt på enhver situasjon som setter fuglenes helse i fare. Uten oppvarming bør ikke hønsegården være varm (selv varmeapparatet vil ikke redde situasjonen).

Fugler kan bli varme med begynnelsen av kaldt vær hvis boksen (drivhuset) kombinerer:

  • isolasjon av gulv og vegger,
  • isolert tak,
  • oppvarming med komfyr,
  • radiatorer eller gasspistoler,
  • spesielle lamper som varmes raskt opp.

Tak, vegger, gulv – alle deler av rommet trenger ekstra isolasjon. Uten gulv vil det ikke fungere å holde på varmen fra en varmeovn eller lampe. For fuglen er det viktig at ikke bare kroppen, men også bena holder seg varme. Varmealternativene som du kan installere hjemme på egen hånd er bedre og mer pålitelige enn vanlige husholdningsapparater. Bonden må fokusere på sine egne behov og muligheter. Hvis gården er liten, velges varmeren i passende størrelser.

Hjemme overlever fuglene rolig vinteren og skynder seg til og med. Eggfôring, når den er i boksen (skuret) er varm og tørr, skiller seg betydelig fra produktiviteten til kyllinger i en kaldboks. Taket er også isolert, fordi å skape det riktige mikroklimaet innebærer fullstendig isolasjon av murstein eller treoverflater. Alternativer for hjemmeenheter (de mest populære) vil ikke koste for mye. Pleie av fjørfe i varmt eller kaldt vær er bondens ansvar.

Naturlig oppvarming

Isoleringen av burene eller hønsegårdene gjør det mulig å holde hunnene med høy eggproduksjon og vektøkning av slaktekyllingene. Under forhold der varmen holder seg på samme temperaturnivå, fortsetter fuglene å ruge egg. Helsen til den fremtidige kalven avhenger av hvor varmt det er i huset. Legg eggene på eggene tidlig på våren. Fugler trenger visse forhold: konstant tørrhet på gulvet og veggene, samt en tilstrekkelig mengde mat. Det er bedre å lage et oppvarmet hus atskilt fra rommet som brukes av fugler om sommeren.

Hvordan varme opp hønsegården uten spesielle enheter? Det optimale temperaturregimet (huset er ikke oppvarmet i tillegg) er opptil 10 ° С. En temperatur på 15 ° C er den mest passende for en fugl i alle aldre. Moderat varme hjelper fuglene til å vokse raskt.

Hva er de best egnede alternativene for naturlig oppvarming? Huset, som ikke trenger ekstra elektrisk oppvarming, inkluderer:

  1. Dyp søppel. Før han begynner å jobbe sovner en bonde med lesket kalk. Det er bedre å beregne mengden støv per kvadrat av rommet. Sagflis eller vanlig halm legges på toppen av kalken. Alternativene for det tørre laget kan være forskjellige. Det er umulig å lage et hus uten et lag med isolasjon (tykkelse på ca. 10 cm). For oppvarming av hønsehus legges flere etasjer siden lagene er mettet med fuktighet. Tørrmateriale endres med jevne mellomrom. Naturlige prosesser fører til at søppel genererer varme uavhengig. Et billig alternativ med en billig termostat er nyttig for små gårder.
  2. Isolerte vegger. Tak og vegger før vinteren må behandles skikkelig. For å gjøre dette er huset isolert ved hjelp av ulike metoder for å kontrollere inneklimaet. Bomull eller bomullsskum vil komme godt med til dekorasjon. For å varme opp dører og vinduer, bruk et tett stoff. En film eller et teppe er også nyttig (slike isolasjonsmetoder er de mest pålitelige). Energibesparende metoder beskytter kyllinger og haner mot fuktighet, nedkjøling og nedbør.

Huset er isolert for å beskytte ungdyrene og bevare de grunnleggende funksjonene til hunnene og hannene. Produksjon av fjørfeegg er en bondens prioritet. Husvarmelamper og hønsehusvarmere brukes til store gårder eller mange hus. Du kan varme gulvet og veggene i rommet der kyllingene bor, ved å bruke en konvektor (minimum forbruk av watt) eller ved å bruke en broder. Oppvarming vil koste mer, men selv en nybegynner har råd til billig husoppvarming.

Kunstig oppvarming

En hønsegårdsvarmer er en mer pålitelig måte enn å skape et innendørs mikroklima ved hjelp av en varmeovn.Oppvarming er uavhengig av strømnettet og er lettere å regulere. Det er lettere å varme opp store rom, fordi den varme luften fortsetter å sirkulere i huset. Den beste måten å beskytte fuglen på er å kombinere 2 eller flere metoder for oppvarming av fjørfehus. Autonom oppvarming avhenger bare av bonden, og det er derfor den brukes i store gårder. Infrarød stråling gjør det mulig å varme opp flere hus samtidig.

Oppvarming av en komfyr eller kokeplate vil bidra til å organisere en konstant sirkulerende luftstrøm med ønsket temperatur. Infrarød stråling gir hønsehus, selv om området er for stort. Hvilken lampe er bedre? De mest populære er gass- og infrarøde lamper. Kravene til oppvarming av hønsegården (uavhengig av området i rommet) bør overholdes i ethvert hjem.

Hvorfor trenger vi en lampe (fokusert infrarød stråling) Kraften til en slik enhet er egnet for mange tamme flokker. Det er nødvendig å finne ut hvordan du trygt kan varme opp hønsegården om vinteren og hvilke lamper for oppvarming av skuret som er enklest å betjene før utbruddet av kaldt vær. En person som ikke er redd for å lære og søke råd fra fagfolk, vil aldri gjøre fatale feil når han holder kyllinger.

IR-varmere

Infrarød varmeovn for fjørfe vil være en redning for bonden.

Videoinstruksjoner viser alle fordelene med en enhet for oppvarming av et rom med kyllinger. Du trenger ikke mye strøm eller mye plass, et stort antall lamper for oppvarming: 1 infrarød lampe for oppvarming vil varme opp et område på opptil 20 kvadratmeter. m. Varmeovner og lamper trenger ikke konstant utskifting. En infrarød varmeovn eller lampe har blitt brukt i flere år på rad, derfor anses det som et rimelig alternativ.

En infrarød varmeovn for oppvarming av et hønsehus kalles også en lyspære med stor radius for oppvarming av huset. Hvordan varme opp et hønsehus om vinteren med en slik lampe? Varmelamper varmer kun opp gjenstander som er utsatt for lyset deres. Å varme opp luften i hele rommet er meningsløst. En slik enhet holder fuktighetsnivået på ønsket nivå og tørker i tillegg gulvet. En taklampe som bruker infrarød stråling er nødvendig for høye romtak. En gasslampe kan ikke varme opp store områder uten å bruke stråling.

En trygg måte å varme opp luften i boksen med en lyspære er egnet for hverdagsunger.

Ingen grunn til å slå av lampen: den varmer opp luften og brenner ikke etter lang bruk (lav effekt). Du kan også trenge en speillampe som forbedrer varmevirkningen til radiatorer. Alle driftskostnader for varmeapparatet betaler.

Oppvarming av hønsegården med komfyr

Trenger jeg et hønsehus? En mageovn ble brukt lenge før bruken av de første lampene, som er utbredt i moderne gårder. I utseende kan en enkel mursteinsovn varme opp luften i låven, men en slik enhet er ikke alltid trygg for et dyr eller en person. Forholdsregler inkluderer å isolere strukturen til fuglene. Du må være bekymret for helsen til hønene som har en tendens til å låse seg nærmere varmen.

Ikke installer ovnen i rom med halm eller bomullsgulv. Disse materialene kan slås på når som helst. Enheten trenger konstant temperaturkontroll. Enkelte komfyrelementer ruster raskt og blir ubrukelige.

Konklusjon

En erfaren bonde eller en nybegynner er med på å varme opp hønsegårdene. Omsorg for fuglene er hovedoppgaven til den som har påtatt seg ansvaret for fuglen.

Bruk eldgamle eller moderne metoder for å varme opp luften i huset i henhold til styrken til hver bonde, uavhengig av antall kyllinger på gården hans. Riktig mikroklima i anleggene der fuglene holdes vil være en garanti for god egglegging hos verpehøner og rask vekst av ungene.

Anna Evans

Author ✓ Farmer

Vis alle innlegg av Anna Evans →
Exit mobile version